Kadınlar "Eşit, özgür yaşayacağız" şiarıyla buluştu

Kadınlar "Eşit, özgür yaşayacağız" şiarıyla İstanbul/Kadıköy'de buluştu.

Kadınlar

Aralarında, Devrimci İşçi Partili Kadınlar, Eşitlik Kadın Örgütü, FKF’li Kadınlar, İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği
İlerici Kadınlar Derneği, Kadınlar Direnişte – Özgür Kadın Dayanışması, Kadın Meclisleri, Kırmızı Gazete, Sosyalist Kadın Hareketi’nin bulunduğu kadın örgütleri, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü anmak ve kadınların yaşadığı güncel problemleri dillendirmek ve yeni bir mücadele çağrısında bulunmak için İstanbul/Kadıköy’de bir araya geldi.

Kurum temsilcilerinin sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirdikleri sırada alandan sık sık “Yaşasın 8 Mart” ve “Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok!” gibi sloganlar atıldı.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) mitinge “Haramilerin Saltanatını Yıkacağız” pankartı ile katılırken, İKD adına konuşmayı İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil yaptı.

Yenil konuşmasında, Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloyu emekçi kadınlar açısından özetlerken, derin bir ekonomik kriz içerisinde olunduğunu vurguladı. Ekonominin patronlar için şaha kalktığını belirten Yenil, milyonlarca emekçi kadının yoksullukla mücadele ettiğini ifade etti. AKP iktidarının kadınlara hediye ettiği şeyin, gerici bir karanlık olduğunu belirten Yenil, laikliğin adım adım tasfiye edildiğini ve tarikatlar-cemaatler saltanatı kurulduğunu vurguladı. Yenil konuşmasında şunları kaydetti:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaratan emekçi kadınların, devrimci kadınların, sosyalist kadınların mücadelesidir. Bugün bu mücadeleyi, bu topraklarda, eşitlikçi bir düzen, insanca bir yaşam kurana kadar devam ettireceğiz. Haramilerin saltanatını, tarikatların-cemaatlerin saltanatını yıkacağız. İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen, sosyalist bir cumhuriyet kurana kadar mücadelemiz devam edecek.”

Alandan gelen görüntüler: