Kadıköy'de DİSK Emekli-Sen üyelerinden 'zam' protestosu

Kadıköy'de bir araya gelen DİSK Emekli-Sen üyeleri, hükümetin açıkladığı zamları protesto etti.

Kadıköy'de DİSK Emekli-Sen üyelerinden 'zam' protestosu

Kadıköy İskele Meydanı’nda “İnsanca yaşamak isteyen DİSK Emekli-Sen kapatılamaz!” yazılı pankart açan DİSK Emekli-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile iktidara tepki gösterdi.

“Bugün buradayız çünkü cebimizdeki üç kuruşu sağlıkta katkı payına mı, bir dilim ekmeğe mi yoksa doğalgaz faturasına mı vereceğimizin hesabını yaparken iktidar o üç kuruşu bizden nasıl geri alacağının hesabını yapmaktadır. Bugün buradayız çünkü 13,5 milyon emeklinin hak arama mücadelesini engellemeye çalışan iktidar emeklilerin sendikası DİSK Emekli-Sen’e kapatma davalarıyla saldırmaktadır” denilen açıklamada şu sorular yönetildi:

Soruyoruz: Yoksulluk sınırının 10 bin liranın üstüne çıktığı bir kriz döneminde, 1500 lira aylıkla bir emekli bir ay boyunca nerede barınabilir, ne yiyebilir, hangi doktora görünebilir, hangi tedaviyi karşılayabilir?

Soruyoruz: Çift maaşlı ilk bakan olan ve aylık 65 bin lira maaş alan Maliye Bakanı sadece bir ay bir emekli aylığıyla geçinebilir mi?

Soruyoruz: Emekli aylığının 69 katı maaş alanlar, maaşlarına rekor zamlar yapanlar, aylık 1500 lira ile geçinebilir mi?

Açıklama şu ifadelerle tamamlandı:

“Bu ülkenin emeklileri devletin sırtında bir yük değil; alınterinin karşılığını almak için bugün burada toplanan ve her gün haklı mücadelesini büyüten yurttaşlardır! Hakkımız olan için mücadele etmeye, emeklilikte insanca bir yaşamı daha yüksek sesle savunmaya, ülkenin dört bir yanını eylem alanına çevirmeye, yıkılmakta olanı yıkmaya, eşit, özgür ve demokratik olanı el ele kurmaya kararlıyız! Bir kez daha haykırıyoruz: Sadaka Değil Toplu Sözleşme İstiyoruz! Bir kez daha haykırıyoruz: Sendikamız meşrudur! Sendikamız vardır! Sendikamız var olacaktır! Bizler; biz emekliler, sömürü ve zulme direnme sorumluluğunu bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden, yarını elleriyle kuranlardan devraldık. Yağma yok Disk Emekli-Sen Var . Vazgeçmeyeceğiz!”