Kadıköy’de bir binada patlama: 3 kişi hayatını kaybetti

Kadıköy Fikirtepe'de bir binada bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Kadıköy’de bir binada patlama: 3 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Kadıköy’de bir binada meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.
Alınan bilgiye göre, Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak’ta bir binada bilinmeyen bir nedenle patlama yaşandı.
Patlamanın ardından binada yangın çıkması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yanan binada 3 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralı çıkarıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Kadıköy Fikirtepe’de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil,” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise yangınla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta çıkan yangına İBB İtfaiyesi 8 dakikada ulaşarak müdahale etti. Dumandan etkilenen 1 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. 56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İBB İtfaiye ekipleri, 19.05’te Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta için gelen yangın ihbarı üzerine hızlıca bölgeye intikal etti. 19.13’te olay yerine ulaşan ekipler, 3 katlı binanın 3.kat ve çatısı ile bitişiğinde bulunan 2 binaya sirayet eden yangını söndürmek için yoğun çaba gösterdi. Toplam 56 personel ve 19 araçla yapılan müdahalelerde 1 kişi dumandan etkilenmiş olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Binadaki yangını kontrol altına alan İBB İtfaiyesi, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. İhbar üzerine yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Çökme riski bulunana binada arama çalışmalarına devam ediliyor.”