İzzet Özgenç yeniden ‘OHAL’ istedi

Daha önce ‘ekonomik OHAL’ istedikten sonra özür dileyen Erdoğan’a yakın isimlerden İzzet Özgenç, talebini yineledi.

İzzet Özgenç yeniden ‘OHAL’ istedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve 2005 yılından bu yana, ‘terörle mücadele, ceza kanunları, terörün finanse edilmesinin önlenmesine’ yönelik yasalar ve ceza yasalarının yazılmasında yer alan Prof. Dr. İzzet Özgenç, geçmişte yaptığı ‘olağanüstü hal’ çıkışını yineledi.

Özgenç, paylaşımında, “Türkiye, adı konmamış olsa bile, ağır ekonomik bunalım sebebiyle olağanüstü hali yaşamaktadır. Süreç devam ederse, güvenlik sebebiyle olağanüstü hal kaçınılmaz olabilir” dedi.

“Vatandaş duyarlılığımla, sorunla ilgili olarak TBMM’ye Genel Görüşme çağrımı tekrar etme gereğini duyuyorum” diyen Özgenç sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Olağanüstü hal önerisinde bulunulmuyor. İhmalin ve yapılan yanlışlarda ısrar edilmesinin muhtemel sonuçlarına endişeyle işaret ediliyor. En zor günlerde bile millet olarak çözümün aranacağı yer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.”

Özgenç’in “Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir” paylaşımı gündeme gelmiş, Özgenç’in çıkışı gündem olmuştu. Özgenç, tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaparak OHAL açıklaması nedeniyle özür dilemişti.