İzmir'in dört yanında 'Komünistlere güç ver' toplantıları

İzmir'de ‘Komünistlere güç ver’ başlığıyla yapılan toplantılarda ülkenin güçlü bir komünist partiye ihtiyacına dikkat çekildi, örgütlü mücadeleye çağrıda bulunuldu.

İzmir'in dört yanında 'Komünistlere güç ver' toplantıları

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İzmir İl Örgütü’nün ‘Komünistlere güç ver’ başlıklı örgütlenme toplantıları İzmir’de birçok ilçede gerçekleştirdi.

Yoğun katılımla yapılan toplantılar Karşıyaka başta olmak üzere Torbalı, Bornova, Buca, Alsancak, Aliağa gibi birçok ilçede düzenlendi.

TKH’nin kendini anlattığı toplantılarda toplantılarda ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizin etkileri ve sonuçlarıyla birlikte Ukrayna tartışmaları başta olmak üzere siyasi gelişmeler konuşuldu.

Ülkenin güçlü bir sol harekete, sol bir programın emekçilerle buluşmasına ihtiyaç olduğuna vurgu yapılan toplantılarda, sosyalistlerin ittifakının yakıcılığıyla birlikte güçlü bir komünist partinin örgütlenmesi gerektiği anlatılarak örgütlü mücadeleye çağrıda bulunuldu.

Seçimlere girme yeterliliğini elde eden TKH’nin önümüzdeki dönem mücadelesini büyüteceği, emekçilerin, gençlerin, kadınların arasında örgütlü bir partiyi ortaya çıkaracağı vurgulandı.

Bunlarla birlikte toplantılarda, TKH İzmir İl Örgütü’nün 3 Nisan tarihinde gerçekleştireceği ”Emek, Laiklik, Bağımsızlık ve Sosyalizm için buluşuyoruz” başlıklı açık hava etkinliğine de çağrı yapıldı.

Bornova Büyükpark içinde bulunan Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek etkinlik 3 Nisan pazar günü, saat 16.00’da başlayacak. TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in de katılacağı etkinlikte aynı zamanda Barış Yıldırım & Murat Merginkaon – Geniş Merdiven Orkestra da şarkılarıyla sahne alacak.

Toplantılarda TKH İzmir İl Örgütü tarafından, tüm emekçilere çağrı yapılarak İzmir’de güçlü bir çıkış için çalışmaların başladığı belirtildi.