İzmir'de zafer direnen inşaat işçisinin oldu

"İzmir Bayraklı şehir hastane şantiyesinde yüklenici firmanın Türkerler Holding bünyesinde çalışan üyelerimizin, insanca yaşamak ve çalışmak için başlattıkları iş bırakma eylemi kazanımla sonuçlanmıştır. İşçilerin birliği sermayeyi yenecek! inşaat işçisi köle değildir..."

İzmir'de zafer direnen inşaat işçisinin oldu

Kamu özel ortaklığıyla Türkerler Holding tarafından yapılan İzmir Şehir hastanesi inşaatında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakmış, verilen sözlerin tutulmadığını ve 15 Haziran’da ödeneceği vaat edilen alacaklarının ödenmediğini duyuran emekçiler, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurmuştu.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İyi-Sen) üyeleri öncülüğünde yapılan eylem kazanımla sonuçlanırken, İyi-Sen’in twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunlar keydedildi:

“İzmir Bayraklı şehir hastane şantiyesinde yüklenici firmanın Türkerler Holding bünyesinde çalışan üyelerimizin, insanca yaşamak ve çalışmak için başlattıkları iş bırakma eylemi kazanımla sonuçlanmıştır. İşçilerin birliği sermayeyi yenecek! inşaat işçisi köle değildir…”