İYİ Parti'den CHP'li belediyelere: Oylarımız ile seçildiklerini unutmuş gibiler

İYİ Partili Ahmet Çelik, CHP'li belediyelerin İYİ Parti'yi görmezden geldiğinden şikayet edip "ittifak müzakerelerinde CHP'nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır" uyarısı yaptı.

İYİ Parti'den CHP'li belediyelere: Oylarımız ile seçildiklerini unutmuş gibiler

Düzen muhalefetini temsil eden Millet İttifakı’nın İYİ Parti kanadından CHP’ye yönelik yüksek perdeden gelen bir tepki dikkat çekti.

CHP’li belediyelerin icraatlarında İYİ Parti’yle herhangi bir istişare yapmadığını belirtip 2023 seçimleriyle ilgili ‘ittifak’ uyarısı yapan bu isim, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik oldu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ahmet Çelik “CHP’li belediyeler ve başkanları (özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Millet İttifakı çatısı altındaki ittifak ortakları İYİ Parti’nin oyları ile seçildiklerini unutmuş görünmektedirler” ifadelerini kullandı.

Çelik, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bu belediyeler ve başkanları; İYİ Parti il ilçe teşkilatlarını ve milletvekillerini yok sayıp herhangi bir konuda istişare etmekten bile imtina etmektedirler. İYİ Parti, ittifak gereklerine her türlü saygıyı gösterip bu iş birliği için her türlü gayreti sürdürürken CHP’li belediye ve belediye başkanlarının bu tavrı asla kabul edilemez. Aynı yaklaşımı, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerini Millet İttifakı’nın kazanmasından sonra da devam edeceği ortadadır.
Bu sebeple, 2023 seçimleri için İYİ Parti ve CHP’nin yapacağı ittifak müzakerelerinde CHP’nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır.”