İyi Parti'deki görevinden alınan Ağıralioğlu'ndan açıklama: Rencide edici

Geçtiğimiz günlerde Başkanlık Divanı'ndaki görevinden ve parti sözcülüğünden alınan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, karara tepki gösterdi. Kararı 'rencide edici' bulan Ağıralioğlu, "Genel başkanımız, Genel İdare Kurulu'nda okudu ve orada öğrendim. Okudu ve gitti" ifadelerini kullandı.

İyi Parti'deki görevinden alınan Ağıralioğlu'ndan açıklama: Rencide edici

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’deki Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı görevinden alınarak Başkanlık Divanı’ndan çıkarılan Yavuz Ağıralioğlu, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’a konuştu. Saymaz, “Ağıralioğlu, bu kararları ya toplantıda açıklandığı sırada ya da televizyonda yayınlandığında öğrendi” dedi.

Ağıralioğlu, “Bir gerekçe belirtilmedi, bu çok rencide edici” şeklinde konuştu. Akşener ile bir görüşme planladığını belirtilen Ağıralioğlu’nun, bu görüşmeden sonra partideki durumunun netleşeceği konuşuluyor.Saymaz’ın Ağıralioğlu ile yaptığı söyleşi şöyle:

Başkanlık Divanı’nın dışında bırakılacağınızdan haberiniz var mıydı?

Hiçbir şey söylenmedi. Hatta endişeye gerek olmadığı, ucu bana gelen radikal bir değişiklik olmayacağını duymuştum.

Bir gerekçe de belirtilmedi.

Olması lazım, evet. Bu çok rencide edici bir şey. Usulü karardan daha rencide edici.

Neden?

Ya habersiz yapılır mı? Bazı siyasi aktörler genel başkanlarına yük olur. “Bunu kabul edemem” der. Ben öyle biri değilim. Partinin siyasi koordinatlarında yapılması gerekenleri diskura çevirebilecek bir yol arkadaşıyım. Geçimsiz değilim. Benim gibi birine bu şekilde görev değişikliği yaptırılmaz. Dersiniz ki “Mecliste olmanızı istiyorum.” Başım üstüne. “Ayrılmanı istiyorum.” Başım üstüne. En rencide edici olan kısmı, benim ve sizin aynı anda öğrenmemizdi. Ben dört senedir Akşener’in yol arkadaşı ve kurmayıyım.

Kararı nasıl öğrendiniz?

Genel başkanımız Genel İdare Kurulu’nda okudu ve orada öğrendim. Okudu ve gitti. Dedim ki, allah allah!

Gerekçe belirtilmedi yani?

Hiçbir gerekçe yok. Bu sadece şimdi olmuyor. Grup başkanvekilliğimden alındığımı da, açıklandığı zaman öğrendim. Parti sözcülüğünden alındığımı televizyondan öğrendim. Bu hep böyle.