İsviçre'de koruma altındaki mağdur kızın bilgileri Adnan Oktar'ın avukatlarına verilmiş

Küçük yaşta, Adnan Oktar ile evlendirilmek istendiği ortaya çıkan ve İsviçre'de koruma altında yaşayan Serra Muhammed Valipour'a ait özel dosyaların, ülkedeki çocuk ve yetişkin koruma birimi tarafından Oktar'ın avukatına teslim edildiği bildirildi.

İsviçre'de koruma altındaki mağdur kızın bilgileri Adnan Oktar'ın avukatlarına verilmiş

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik soruşturmalarda, küçük yaşta Oktar ile evlendirilmek istendiği ortaya çıkan ve İsviçre’de koruma altında yaşayan Serra Muhammed Valipour’a ait özel dosyaların, ülkedeki çocuk ve yetişkin koruma birimi (KESB) tarafından Oktar’ın avukatına teslim edildiği bildirildi.

İsviçreli gazeteci Andreas Maurer’in Watson.ch isimli internet sitesinde yer alan haberinde, 19 yaşındaki Valipour’un davasına ilişkin gelişmeler paylaşıldı.

İsviçre’deki Zürih Barosu’na üye olduğu bilinen Türk avukat Abdullah Karakök’ün, Valipour’un annesinin isteği üzerine KESB’in Nidwalden şubesinden mağdura ait özel dosyaları talep ettiği ve KESB’in bu dosyaların aslını Karakök’e yolladığı bildirildi.

Türkiye’de bir polis operasyonunda ele geçirilen ve Oktar suç örgütü üyelerinden birinin evinde çıkan dosyalarda, Valipour’a travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konulduğu ve yaşadığı travmaya bağlı psikolojik sorunlar çıktığı öğrenildi.

Haberde, avukatların bu raporu kullanarak Valipour’un ruh sağlığının yerinde olmadığı gerekçesi ile davayı Oktar’ın lehine çevirmeyi hedeflediği öne sürüldü.

Haberde ifadelerine yer verilen Valipour’un, KESB’in kendisine dair özel belgeleri paylaşmasına ilişkin, “Beni korumakla sorumlu bir kurum, bana sormadan hakkımdaki dosyaları nasıl bu cemaate teslim eder?” dediği bilgisi paylaşıldı.