İstismarı altılı masa da duydu! 'Cemaat'i örterek tepkiler...

Altılı masayı oluşturan liderler İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı ve zorla evlendirme olayına tepki gösterirken, olayın yaşandığı cemaati ve bağlantılı vakfın adını anmaktan kaçındı.

İstismarı altılı masa da duydu! 'Cemaat'i örterek tepkiler...

AKP destekli İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğunu bir müritle evlendirip gelinlik giydirdiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye’nin 3 gündür gündemine yerleşen bu skandala karşı yurttaşlar büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, bu olayla birlikte AKP gericiliğinin desteğiyle ülkenin dört yanında faaliyetlerini yoğunlaştıran dinsel yapılanmalara tepkiler de dile getirildi. Twitter’da #TarikatveCemaatlerKapatılsın başlığı altında yüzlerce paylaşımda bulunuldu.

Kamuoyunun oluşan bu tepki sonrası düzen muhalefetinin oluşturduğu altılı masa da gece yarısına yakın saatlerde “ses” çıkarmaya başladı.

Ancak masadaki liderlerin sosyal medya hesaplarından olaya ilişkin yapılan açıklamalarında ne “cemaat” gerçeği ne de sözkonusu vakfın bağlı bulunduğu cemaatin adı olan “İsmailağa” vardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “dini cemaatin kisvesi” ifadesini kullandı.

İşte altılı masadaki liderlerin “tepki”leri:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: 6 yaşında bir kız çocuğuna cinsel dürtüyle yaklaşmak ağır bir insanlık suçudur. Bu konu derhal aydınlatılmalı, akıllarını ve vicdanlarını yitirerek bu suça ortak olan sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: 6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür. Bunun adı açıkça tecavüzdür.Biz var gücümüzle adalet arayan H.K.G.’nin yanındayız. #Çocukistismarı bu topraklardan silinene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Nerede yeri var bu rezaletin? Ne dinde ne de herhangi bir inançta… Ne Türklükte ne insanlıkta…Tırnaklarım avuçlarımı yırtıyor, dudaklarıma kan oturdu, “öfke” sözcüğü yetmiyor hâlimi anlatmaya!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Herhangi bir açıklama yapmadı.