İstanbul’da özel araçların trafiğe çıkışı yasaklandı

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle özel araçların trafiğe çıkışına saat 13.00'a kadar izin verilmeyeceği duyuruldu.

İstanbul’da özel araçların trafiğe çıkışı yasaklandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 13.00’a kadar İstanbul’da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Vali Yerlikaya “Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

ŞEHİRLERARASI ULAŞIMA DA KISITLAMA

Yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin ise otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildiğini duyuran Yerlikaya ayrıca, İstanbul’da Esenler, Harem ve cep otogarlarındaki tüm şehirlerarası otobüslerin çıkış kısıtlamasının bugün saat 13.00’e kadar uzatıldığını duyurdu.

Valilik ve ilçe belediyeleriyle koordineli çalışma yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İstanbullulara yaptığı çağrıda metro ve metrobüsü kullanmalarını istemişti.