İstanbul'da kapı kapı dolaşıp 'şeriat bildirisi' dağıttılar!

Bildiride Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı ifadeler kullanıldı. Ayrıca bildiride, terör örgütü IŞİD'in görüşlerine benzer radikal ifadelerin yer alması dikkat çekti.

İstanbul'da kapı kapı dolaşıp 'şeriat bildirisi' dağıttılar!

İstanbul’un Şişli ilçesinin Merkez Mahallesi’ndeki binaların kapılarına “Müslüman Olmak Neyi Gerektirir” başlıklı bildiriler ve “İmanı Bozan İşler ve İşletmeler” yazılı bir CD bırakıldı.

Cumhuriyet’ten İrem Yavuz’un haberine göre IŞİD’ın görüşlerinin savunulduğu ve şeriat propagandasının yapıldığı bildiride, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve oy kullanma hakkı hedef alınarak, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920’lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah’a değil millete verilmiştir. Hatta hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye’de şeriat yani Kuran Kanunları değil insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar geçerli. Demokrasi de, laiklik de İslam’a tamamen ters olan küfür sistemleridir”

Bildiriyi kimin ya da kimlerin dağıttığı bilinmezken, bildirilerin sonunda “Bize ulaşmak isterseniz Facebook adresimiz: Fatih Sadri, Rasul Nasih” notu görüldü.