İstanbul’da gençlik “Sosyalist Güç Birliği Kendini Anlatıyor” etkinliğinde buluşuyor

Yeni dönemin açılmasıyla birlikte ise SDT İstanbul’da “Seçimlere Doğru Türkiye Sosyalist Güç Birliği Kendini Anlatıyor” etkinliğine çağrıda bulundu.

İstanbul’da gençlik “Sosyalist Güç Birliği Kendini Anlatıyor” etkinliğinde buluşuyor

Üniversitelerde sosyalizmin, aydınlanmanın ve bilimsel düşüncenin sesini yükselten Sosyalist Düşünce Toplulukları üniversiteli gençliği yeni etkinliklerde yan yana getirmeye devam ediyor. Üniversite merkezli etkinlikler, atölyeler, film gösterimleri ve tartışmalar düzenleyen, birçok üniversitede fanzinler çıkaran Sosyalist Düşünce Toplulukları İstanbul’daki tüm üniversitelerden gençliği yan yana getirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda birçok ilde bilim, sanat, tarih, siyaset, felsefe gibi başlıklarda gençliği yan yana getiren SDT, aynı zamanda üniversiteli gençliği, aydınlar, yazarlar, bilim insanları ve akademisyenlerle buluşturmuştu. Yeni dönemin açılmasıyla birlikte ise SDT İstanbul’da “Seçimlere Doğru Türkiye Sosyalist Güç Birliği Kendini Anlatıyor” etkinliğine çağrıda bulundu.

Düzen cephesinin ittifaklarını açıkladığı ve aday tartışmalarının yürüdüğü bu seçim sürecinde emekçilerin, kadınların, gençlerin, ilericilerin ittifakı da geçtiğimiz ay ilan edilmişti. Devrim Hareketi, Sol Parti, Türkiye Komünist Hareketi ve Türkiye Komünist Partisi’nin içinde yer aldığı, aynı zamanda birçok aydın, yazar, siyasetçi, akademisyen ve sanatçıların da imzacı listesini oluşturduğu Sosyalist Güç Birliği büyük bir ilgi uyandırdı.

Sosyalist Düşünce Toplulukları, seçim sürecinin ve ülkeye dair tartışmaların gençliği doğrudan ilgilendirdiğini ve gençliğin bu tartışmalarla buluşturulması gerektiğini ifade ederek üniversite öğrencilerini Sosyalist Güç Birliği temsilcileri ile buluşturmaya hazırlanıyor.

Etkinliğe konuşmacı olarak Devrim Hareketi Sözcüsü Erçin Fırat, SOL Parti Örgütlenme Komitesi Üyesi Oğuz Alkan ve TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek katılacak.

Etkinlik 23 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Şişli Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılmak için Sosyalist Düşünce Toplulukları sosyal medya hesaplarına mesaj atabilir, 05392998885 no’lu telefonu arayabilir ya da aşağıdaki kayıt formunu doldurabilirsiniz.

https://forms.gle/KifdHHw3a9zpYLM18