Düzce merkezli 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul ve çevresinde hissedilen deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü henüz belli değil, ölçümler devam ediyor.

Düzce merkezli 6 büyüklüğünde deprem

Türkiye sabaha karşı Düzce, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve birçok kentten hissedilen bir depremle sarsıldı.

Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasına göre merkez üssü Düzce olan depremin büyüklüğü 6. Deprem saat 04.08’de gerçekleşti.

Gölyaka ilçesindeki depremin 10,6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Düzce’de yurttaşlar panikle evlerini terk etti ve sokaklara çıktı. Deprem sonrası kentte elektrikler kesildi.

AFAD, “Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” duyurusunu yaptı.

Kentte saatler sonra mahallelere elektrik verilmeye başlandı.

Öte yandan AFAD, depremin büyüklüğünü 5,9 olarak açıkladı.

Depremin ardından AFAD’ın aktardığı son verilere göre, en büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşandı. AFAD, hasarlı binalara girilmemesi yönünde uyarıda bulundu.

Kandilli’nin verilerine göre saat 06.50’de merkez üssü Gölyaka olan güçlü bir sarsıntı daha meydana geldi. Deprem yerin 5,4 kilometre altında 4,2 büyüklüğünde kayda geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 07.13’te yaralılarla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. “Yaralı sayısı 35’tir” diyen Koca, Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da, Zonguldak’ta ve Bolu’da 1’er kişinin yaralı olduğunu açıkladı.

Düzce’deki ağır yaralı kişinin, yüksekten atladığı belirtilmişti.

AFAD ise 08.50’de Düzce’de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak’ta 6, Sakarya’da 1 ve Bolu’da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD, 09.42’de yaptığı son açıklamada, Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 kişinin yaralandığını bildirdi.

Düzce Çay Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel’in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.