İstanbul Barosu Hukuk Felsefesi Ve Sosyolojisi Komisyonu'ndan makale yarışması

İstanbul Barosu Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Komisyonu tarafından "Yargı Sisteminin Sorunları ve Çözüm Yolları" başlıklı makale yarışması düzenleniyor.

İstanbul Barosu Hukuk Felsefesi Ve Sosyolojisi Komisyonu'ndan makale yarışması

İstanbul Barosu Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Komisyonu tarafından “Yargı Sisteminin Sorunları ve Çözüm Yolları” başlıklı makale yarışması düzenleniyor. Komisyon tarafından yayımlanan açıklamda yarışmanın amacı şu şekilde sıralandı:

  • Adil ve demokratik bir yargı sisteminin inşası ve sürdürülebilir kılınması için birey, toplum ve kamuoyu nezdinde duyarlılık ve farkındalık yaratmak,
  • Yargıç ve savcılar, avukatlar, akademisyenler, hukuk öğrencileri, adliye personeli ve diğer katılımcıların özellik geliştiren yargısal sorunları teşhis ve tanıma yönündeki istek ve çabalarını canlı tutmak, belirlenen sorunlarla etkin ve verimli bir mücadele için gerekli yöntem, araç ve ajandayı oluşturmalarını teşvik etmek,
  • İdari tedbir veya davranış kurallarının değiştirilmesi yoluyla çözülebilecek sorunlar ile mevzuat değişikliği gerektiren çözüm önerilerini ayrı ayrı belirlemek, tasnif etmek ve derlemek,
  • Belirlenen sorunları; üniversiteler, hukuk fakülteleri, barolar, Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı, hukuk örgütleri ve diğer paydaşlarla müzakere ederek, her birinin sorunun aşılması için verebileceği katkıyı tartışmaya açmak ve adli politikalara demokratik bir katkı sunmaktır.

Yarışmanın jürisi Av. Adil Giray Çelik, Yargıç Hilmi Şeker, Av. Dr. Jale Bafra, Av. M.Ufuk Tekin, İstanbul Barosu Bşk. Yrd. Av. Nazan Moroğlu, Av. Doç. Dr. Öykü Didem Aydın ve TBB Eski Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar’dan oluşmakta.

Yarışmaya katılacak makalelerin en geç 15 Haziran 2022 tarihinde gönderilmesi gerekmektedir. Dereceye giren katılımcıların ödülleri Adli Yıl açılış töreninde takdim edilecektir.