Isparta Valisi geçici olarak görevinden alındı

Isparta'da yaşanan elektrik krizinin ardından Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, geçici olarak görevden alındı. Valinin Covid nedeniyle görevden alındığı iddia edildi.

Isparta Valisi geçici olarak görevinden alındı

3 Şubat tarihinde meydana gelen kar yağışı ile birlikte Isparta’nın büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti kimi bölgelerde yaklaşık 4 gün sürdü.

Kış aylarında yaşanan sorun nedeniyle on binlerce yurttaşın mağduriyeti arttı. Elektrik kesintisi nedeniyle yurttaşların ısınması mümkün olmazken yetkililer krizi yönetemedikleri gerekçesiyle eleştirildi.

Isparta’da son durum: Merkezin neredeyse tamamına enerji verildi, köylerde ise sorun sürüyorIsparta’da son durum: Merkezin neredeyse tamamına enerji verildi, köylerde ise sorun sürüyor

VALİ GEÇİCİ OLARAK GÖREVDEN ALINDI

T24’ün edindiği bilgilere göre; Isparta’da yaşanan elektrik kesintisiyle başlayan kriz sonrasında Vali Ömer Seymenoğlu, geçici olarak görevden alındı. Yerine Ankara’dan Merkez Valisi Osman Kaymak atandı.

Yoğun kar yağışı sonrasında kentte baş gösteren 88 saatlik elektrik kesintisiyle başlayan süreçte yeni gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı, Vali Ömer Seymenoğlu’nu geçici olarak görevden aldı.