İsmailağa'dan Taliban'a ziyaret

İsmailağa Cemaatine mensup bir heyet, Afganistan’a giderek Taliban üyeleriyle bir araya geldi. Bir medrese açılışı yapmak üzere Kabil'e giden heyet sonrasında Taliban'ın üst düzey yöneticileriyle görüştü.

İsmailağa'dan Taliban'a ziyaret

İsmailağa Cemaati’nden bir heyet, Afganistan’ın başkenti Kabil’e giderek Taliban üyeleriyle bir araya geldi. Cemaat’in önde gelen isimleri, Afganistan’a gerçekleştirdikleri ziyarette bir medresenin açılışını yaptı. İsmailağa heyeti daha sonra Taliban yönetiminin İçişleri Bakanı Siraceddin Hakani ve Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki başta olmak üzere birçok üst düzey kişiyle görüştü.

Taliban yönetiminin Eğitim Bakanı Mevlevi Habibullah Ağa ile de görüşmeler gerçekleştiren İsmailağa heyeti, ülkedeki eğitim durumuyla ilgili bilgiler aldı. Taliban’ın Enerji ve Su İşleri Bakanı Molla Abdullatif Mansur’u da ziyaret eden heyet, tadilatını yaptıkları Enerji ve Su İşleri Bakanlığı Camii’nin açılışını da gerçekleştirdi.

Cemaate bağlı İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF) sözkonusu ziyareti, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla duyurdu.

Paylaşımda, “İsmailağa camiamızdan kıymetli hoca efendilerin teşrifleriyle Kabil’de eğitim seferberliğimizin merkezi olacak Seyyidül Murselin Medrese’mizin açılışını gerçekleştirdik” denildi.