İsmail Türüt'e 'Sedat Peker' sorgusu

İsmail Türüt’ün Sedat Peker’e 'doğum günü' şarkısı yazdığı için ifadesi alındı.

İsmail Türüt'e 'Sedat Peker' sorgusu

Bir süre önce ülkücü mafya lideri Sedat Peker’e doğum günü dolayısıyla bestelediği şarkıyla gündeme gelen İsmail Türüt’ün ifadesi alındığı öğrenildi.

Türüt, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından sorgulandı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyeti’ne giden Türüt, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İsmail Türüt’ün bestelediği “Siyaset bozdu keyfimizi’ adlı şarkıda Peker için “Sohbeti, muhabbeti benzer bala şekere, Bir türkü söyleyeyim reis Sedat Peker’e, Saygılarımı sunar, arzu hürmet ederim Doğum gününü kutlar, yanağından öperim”, “Reisim sen gideli, deli gibiyim deli, Vallahi ağır oldu, ayrılığın bedeli, Vallahi ağır oldu, sensizliğin bedeli” gibi ifadeler bulunuyordu.

HRANT’IN KATİLLERİ İÇİN DE SÖYLEMİŞTİ

İsmail Türüt, ülkücü Arif Şirin’in Hrant Dink’in katlini selamladığı ve katiller Ogün Samast ile Yasin Hayal’i övdüğü ‘Plan yapmayın plan’ isimli ‘şiir’ini şarkıya dönüştürmüştü. Şarkı üzerine haklarında “suç ve suçluyu övmek” ve “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçlamasıyla dava açılan Arif Şirin ve İsmail Türüt, yargılandıkları davada beraat etmişti.