İsmail Saymaz: TÜGVA, Adalar'daki davayı kaybetti

"TÜGVA tedbir için mahkemeye gitti. Ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tahliyenin durdurulmasını reddetti. İBB, bir kez daha kaymakamlığa başvurdu."

İsmail Saymaz: TÜGVA, Adalar'daki davayı kaybetti

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TÜGVA arasında gerginliği neden olan Adalar İskelesi’nin ikinci katına ilişkin davayı TÜGVA’nın kaybettiğini yazdı.

Saymaz yazısında, “İBB ile TÜGVA arasındaki kavga üç ay önce Büyükada’daki vapur iskelesinde patlak vermişti. Kavga, iskelenin ikinci katından çıktı. İBB’ye bağlı İstanbul Şehir Hatları, iskelenin üst katını 7 Haziran 2018’de TÜGVA’ya 10 yıl süreyle kiraladı. İBB, alanın ticari amaçlarla kullanıldığını belirterek, sözleşmeye aykırı davranıldığı için 21 Şubat 2020’de sözleşmeyi feshetti ve binanın boşaltılmasını istedi. İBB, tahliye etmek için 6 Ocak 2021’de Adalar Kaymakamlığı’na başvurdu. Bu arada TÜGVA da tedbir için mahkemeye gitti. Ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tahliyenin durdurulmasını reddetti. İBB, bir kez daha kaymakamlığa başvurdu.” ifadesini kullandı.

Saymaz şunları kaydetti:

“Kaymakamlık, tahliye için sözleşmenin usulüne uygun feshedildiğine ilişkin belgeleri istedi. Aynı anda TÜGVA, Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, tarafların arasında geçerli kira sözleşmesi bulunduğunun tespitini, esasa ilişkin karar verilene kadar tahliyeyi engellemek için tedbir kararı verilmesini istedi. Adalar Sulh Hukuk Mahkemesi, 18 Ocak’ta davayı karara bağladı. Mahkeme, davayı usulen reddetti. Davaya bakmakla yükümlü mercinin İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi olduğu belirtildi. Tedbire ilişkin bir karar verilmedi. Avukatlar TÜGVA’nın karara itiraz etmeyeceğini ve yakında binayı boşaltacağını ifade ediyor.”