İsmail Saymaz: Dün Rize'de çocuklar tavaf ettirildi, el kadar kızların başı bağlandı

"Dün Rize’de Güneysu İlim Öğrenenlere Destek Vakfı’na bağlı ‘4-6 yaş Gül Bahçesi Kuran Okulu’na (sıbyan mektebi) giden çocuklara Mekke’nin Fethi gösterisi yaptırıldı. Çocuklar tavaf ettirildi, el kadar kızların başı bağlandı. Belediye Başkanı dahil bütün ilçe protokolü orada…"

İsmail Saymaz: Dün Rize'de çocuklar tavaf ettirildi, el kadar kızların başı bağlandı

Tarikat yurdunda kalan ve yaşadığı baskılar sonucu hayatına son veren Enes Kara’nın yaşadıkları üzerinden çok kısa bir süre geçmemesine rağmen dün Rize’de akıllara durgunluk veren bir olay daha yaşandı.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Güneysu İlim Öğrenenlere Destek Vakfı’na bağlı ‘4-6 yaş Gül Bahçesi Kuran Okulu’na giden çocukların etkinliğini paylaştı.

Saymaz, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşım yaparak, “Dün Rize’de Güneysu İlim Öğrenenlere Destek Vakfı’na bağlı ‘4-6 yaş Gül Bahçesi Kuran Okulu’na (sıbyan mektebi) giden çocuklara Mekke’nin Fethi gösterisi yaptırıldı. Çocuklar tavaf ettirildi, el kadar kızların başı bağlandı. Belediye Başkanı dahil bütün ilçe protokolü orada…” dedi.

“MEKKE’DE BÖYLE BİR KUTLAMA YOK”

Halk TV’de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında paylaşımları hakkında konuşan Saymaz, “Mekke’nin fethini kutluyorsunuz. Mekke’de böyle bir kutlama yok. Yılbaşına alternatif tören icat edilmiş. Başını da bağlamışlar. Farz değil. Örtünme de, hac da farz değil o yaşta” dedi.

Saymaz, bu paylaşımına ek olarak ayrıca yine Güneysu ilçesindeki Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni Kaymakam Arif Oltulu ziyaret ettiğini ve okulun konferans salonu yerine mescidinde konferans yapıldığını belirtirken, “Konu, dini meseleler mi? Hayır, kaymakamlık mesleğinin zorlukları” ifadelerini kullandı.