İş kazasında ağır yaralanan Yıldırım Kipel hayatını kaybetti: Düzeniniz batsın işçiler yaşasın

Aliağa'da Şimşekler Gemi Söküm’de çalışan ve 10 Haziran günü üzerine yakıt dökülmesi sonucu yanan Yıldırım Kipel tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İş kazasında ağır yaralanan Yıldırım Kipel hayatını kaybetti: Düzeniniz batsın işçiler yaşasın

Geçtiğimiz günlerde İzmir Aliağa Gemi Söküm’de gerçekleşen iş kazasında ağır yaralanan Yıldırım Kipel bugün tedavi gördüğü İzmir Bozyaka Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Sınıf Tavrı Aliağa Komitesi, Kipel’in yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından bir açıklama yayımladı. Açıklamada,  “Şubat ayında temel hak ve iş güvenliği koşullarının sağlandığı bir alanda çalışabilmek için Gemi Söküm’de grevdeki taleplerin haklılığı bir kez daha görülmüştür.” denilerek şunlar kaydedildi:

“Şimşekler Gemi Söküm İşletmesi’nde kesimci olarak çalışan arkadaşımız yakıt tankının kesiminin ardından yaşanan kaza sonucunda yanmış ve ağır yaralanarak dört gündür hastanede yaşam mücadelesi vermişti.

Ağır şartlar altında, iş güvencesi olmadan ve kazaların önüne geçmek için gerekli önlemler alınmadan çalışan Gemi Söküm işçilerinden biri olan Yıldırım Kipel’i, iş cinayetiyle kaybettik.

Şubat ayında temel hak ve iş güvenliği koşullarının sağlandığı bir alanda çalışabilmek için Gemi Söküm’de grevdeki taleplerin haklılığı bir kez daha görülmüştür.

Şartlar iyileşmiyor, iş güvenliği sağlanmıyor ve gemi söküm işçileri her gün ölümün pençesine daha çok itiliyor.

Ancak böyle gitmez!

İş arkadaşlarımızın, sınıf kardeşlerimizin evlerine düşen bu ateşi gözü kâr hırsı dışında bir şey görmeyen asalak patron sınıfının düzenine de düşüreceğiz!

Arkadaşımız Yıldırım Kipel’in ailesine ve dostlarına baş sağlığı diliyoruz.”