İran Cumhurbaşkanı Reisi: Düşmanlar kaos çıkarmak istiyor

"Düşmanlar kaos çıkarmak istiyor. Halkın taleplerini ve protestoları işitiyoruz ancak kimsenin kaos yükünün altına girmesine izin vermeyiz."

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Düşmanlar kaos çıkarmak istiyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran’da Mahsa Amini’nin zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ahlak polisi tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolara ilişkin olarak, “Düşmanlar kaos çıkarmak istiyor. Halkın taleplerini ve protestoları işitiyoruz ancak kimsenin kaos yükünün altına girmesine izin vermeyiz.” dedi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, New York’tan döndükten sonra Tahran’daki Mehrabad Havalimanı’nda halka hitap eden Reisi, ülke geneline yayılan protestoları değerlendirdi.

Kamu güvenliğinin önemini vurgulayan Reisi, “Düşmanlar kaos çıkarmak istiyor. Halkın taleplerini ve protestoları işitiyoruz ancak kimsenin kaos yükünün altına girmesine izin vermeyiz.” diye konuştu.

Halkın sesine her zaman kulak verdiklerini söyleyen Reisi, “Hiçbir koşulda halkın güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir haftadır devam eden protestolara karşılık bugün düzenlenen devletin desteklediği gösterilere de işaret eden Reisi, bu gösterilerin İran’ın gücünü ve onurunu temsil ettiğini dile getirdi.