İnşaat işçilerinin direnişi zaferle sonuçlandı

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada: "Grevimiz 6.gününde kazanım ile sonuçlandı! Günlerdir patronların tüm baskılarına, tehditlerine karşı geri adım atmayan üyelerimiz bugün ücretleri alarak memleketlerine dönüş yaptı. Son sözü direnen işçiler söyleyecek demiştik.İnşaat işçisi sendikası ile güçlüdür..."

İnşaat işçilerinin direnişi zaferle sonuçlandı

Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal şantiyesinde çalışan 8 işçi, aylardır ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bıraktı. Haklarını isteyen işçilere patronun yanıtı ise şantiyeye polis ekiplerini yollamak olmuştu.

Haklarını talep ettikleri yüklenici firma Ceylan İnşaat ve taşeron firma AYM Mekanik’tan yanıt alamamaları üzerine iş bırakan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçilerin, grevleri 6. gününde zaferle sonuçlanırken, İYİ-SEN sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Grevimiz 6.gününde kazanım ile sonuçlandı! Günlerdir patronların tüm baskılarına, tehditlerine karşı geri adım atmayan üyelerimiz bugün ücretleri alarak memleketlerine dönüş yaptı. Son sözü direnen işçiler söyleyecek demiştik.İnşaat işçisi sendikası ile güçlüdür…”