İngiltere'de yaşayan Rus oligark evinde ölü bulundu

İngiltere'de yaşayan Rus iş insanı Mikhail Watford'ın Surrey'deki malikanesinde ölü bulunması Johnson’ın oligarklara sert yaptırım açıklamaların arasında gelmesi dikkatleri çekti.

İngiltere'de yaşayan Rus oligark evinde ölü bulundu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Moskova’nın Donbass kararına misilleme olarak bazı bankalara ve oligarklara yaptırım kararı alındığını açıklamıştı. İngiltere’de yaşayan Mikhail Watford’ın Surrey’deki malikanesinde ölü bulunması Johnson’ın oligarklara sert yaptırım açıklamaların arasında gelmesi ise kafaları karıştırdı.

İngiltere polisi Ukrayna doğumlu Rus oligarkın cansız bedenini evin bahçıvanı tarafından garajda bulunduğunu açıkladı.

66 yaşındaki üç çocuk babası Mikhail Watford’un ölümünü polis ‘açıklanamayan ölüm’ olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

2000’li yıllarda İngiltere’ye yerleşen ve Tolstosheya olan soyadını Watford olarak değiştiren iş insanının hayatını kaybettiği malikane, bulunduğu kentin en pahalı yapılarından biri olarak değerlendiriliyor.

Yetkililer Watford’un intihar ettiği şüphesi üzerinde duruyor. Watford’un ölümü akıllara, 2012’de 44 yaşında benzer şekilde hayatını kaybeden ve ölümünün üzerindeki sır perdesi hala aralanmayan Alexander Perepilichnyy’i hatırlattı.