İngiliz bakanları işleten şakacıların Youtube kanalı kapatıldı

İngiliz bakanları işleten Rus şakacıların YouTube hesabı, İngiltere'nin talebi üzerine kapatıldı.

İngiliz bakanları işleten şakacıların Youtube kanalı kapatıldı

Telefonla ünlü isimleri ve devlet başkanlarını işletmeleriyle tanınan Vladimir Kuznetsov (Vovan) ve Aleksey Stolyarov (Lexus), İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel’i işletti.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal’i taklit ederek İçişleri Bakanı Priti Patel’e sorular soran Rus şakacılar, skandal niteliğinde bir cevap aldı.

Patel şakacıların, “Umarım milliyetçilerimizden korkmuyorsunuzdur […] zira Putin tüm dünyaya, onların neo-naziler, haydutlar olduğunu söylüyor. Umarım, bu Birleşik Krallık vatandaşlarını korkutmuyordur” sorusunu, “Açıkça hayır, ayrıca burada onlara yönelik destek çok büyük” sözleriyle yanıtladı.

Şakacıların “kurban”ı olan Ben Wallece da, kendisini Ukrayna Başbakanı olarak tanıtan kişinin Ukrayna’nın nükleer silah edinmesi önerisine, “Yeni silahları keşfetmenize yardımcı olabiliriz” yanıtı verdi.

Wallece, kendisini işleten kişiye İngiltere’nin Stingerlardan daha iyi hava savunma füzeleri yollayacağını söylerken, tanksavar talebini ise “Daha yeni 4 bin tane yolladık. Bizim kendi stoğumuz bitiyor” diye yanıtladı.

İngiltere Savunma Bakanlığı büyük gündem yaratan “şaka” ile kayıtlar üzerine Youtube’a sosyal medya üzerinden çağrı yaparak videonun kaldırılmasını istedi.

YOUTUBE’DAN ENGEL

İngiltere Savunma Bakanlığı  “YouTube’u, Rus devleti tarafından düzenlenen ve özgürlükleri için savaşan bir halkın moralini bozmaya çalışan ve yayılan videoları kaldırarak Ukrayna’yı desteklememize yardım etmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine YouTube, Vovan222prank adlı hesabı Kremlin’le bağlantılı olduğu öne sürerek kapattı. YouTube açıklamasında, “Hesap, Rusya ile bağlantılı etki operasyonları soruşturması çerçevesinde Cuma günü engelledi” ifadeleri yer aldı.