İmamoğlu’ndan metro tepkisi: Engellenmesinin anlamsızlığını çözemiyorum

İmamoğlu, İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için bekledikleri bakanlık onayının hala çıkmadığını ifade ederek, "Bu hattın hala bakanlıkta rafta tutulmasının, bir imzanın esirgenmesinin, yolculuğun hızlanmasının önüne engel konulmasının anlamsızlığını zihnimde çözemiyorum" dedi.

İmamoğlu’ndan metro tepkisi: Engellenmesinin anlamsızlığını çözemiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yapımını tamamladığı Beylikdüzü Haramidere Ambarlı Yolu Limanyolu Caddesi Kesişimi Yol ve Kavşağı hizmete açıldı.

Mayıs 2020’de inşasına başlanan yol ile kavşağın açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un çok yoğun bir kentsel hareketlilik yaşadığını söyledi.

Bölge için yaklaşık 20 yıldır konuşulan İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için bekledikleri bakanlık onayının hala çıkmamış olmasını eleştiren İmamoğlu, “Bu hattın hala bakanlıkta rafta tutulmasının, bir imzanın esirgenmesinin, yolculuğun hızlanmasının önüne engel konulmasının anlamsızlığını zihnimde çözemiyorum. Yani bu akıl tutulmasıyla ilgili, yorum dahi yapacak bir durumda değilim. Ne diyeyim? Allah’a havale ediyorum. Ama söyleyeyim: Allah’a havalemizin de maksimum bir senesi kaldı. Ondan sonra milletimiz gerekli cevabı verecek“ diye konuştu.