İmamoğlu'ndan 'İngiltere Büyükelçisi'yle yemek' açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte yoğun kar yağışı sürerken İngiltere Büyükelçisi'yle yemekte buluştuğunun ortaya çıkması sonrası açıklama yaptı.

İmamoğlu'ndan 'İngiltere Büyükelçisi'yle yemek' açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yoğun kar yağışının başladığı saatlerde İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott ile Sarıyer’deki bir restoranda buluştuğuna dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Önce AKP’ye yakın medyada haberleştirilen fotoğraflarla ilgili daha sonra da gazeteci Murat Ağırel, işletme sahibi ve İmamoğlu ile görüştüğünü dün saat 18.00 civarında İmamoğlu’nun restoranda olduğunu yazdı.

Tartışmaların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan İmamoğlu, ”19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu” diye yazdı.

İmamoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.

3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.

Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir.”