İmamoğlu'ndan Erdoğan'a gönderme: Televizyonu izlerken ‘biplemek’ zorunda kalıyoruz

İmamoğlu, Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik 'sürtük' ifadesine göndermede bulunarak, "O hakaretleri yapan dil, devlet dili olamaz" dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a gönderme: Televizyonu izlerken ‘biplemek’ zorunda kalıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Yenikapı’da düzenlediği “İstanbul İstihdam Fuar ve Zirvesi”nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine ‘sürtük’ ifadesine göndermede bulundu. “Televizyonu izlerken, uzun süre ‘biplemek’ zorunda da kalıyoruz yapılan hakaretlerden dolayı” diyen İmamoğlu, “O hakaretleri yapan dil, devlet dili olamaz” ifadelerini kullandı.

18 yaş üstü kadar, bu yaşın altındaki çocukların da süreçte etkili olacağına dikkat çeken İmamoğlu, İstanbul sokaklarında dolaşırken yaşadığı anılardan örnekler verdi. “Çocuklar, ne yazık ki siyaseti takip ediyor” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Keşke gerçek gündemleri; işsizliği, şunu, bunu, eğitimi, onların zevklerini, kültürü, sanatı konuşabilsek yoğunlukla. Ama bu konuşuluyor, bunları istiyorlar. Televizyonu izlerken, uzun süre ‘biplemek’ zorunda da kalıyoruz yapılan hakaretlerden dolayı. O hakaretleri yapan dil, devlet dili olamaz. Dolayısıyla bütün toplumun Belediye Başkanıyız. Dün, bana Galatasaray Üniversitesi’nde gençler sordular: ‘Ya işte şöyle bir hata yaptınız…’ Malum işte birkaç cümle hatamız oluyor. Allah korusun. Ama beni insanım, hata yapabilirim. Ama ‘İnsanım’ demekle yetmez. İnsan olmanın başka bir boyutu daha var: Hata yapabilirsin, ama erdemli bir insan olarak özür dilemelisin, özür dilemelisin. Çıkıp özür dilemelisin. Ben de dilerim yani. Bir daha yapayım, bir daha dilerim. Aynı hatayı yapmamak da ayrı bir erdemdir. Aynı hataları devam ettirmemek de ayrı bir erdemdir. O bakımdan biz, bütün bu bakış açısıyla, gençlerimizi, çocukların dahi ilgileneceği bu süreçte etkin bireyler olmaya sizleri davet ediyoruz.”