İmamoğlu'ndan "Cumhurbaşkanı adaylığı" açıklaması

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorularına yanıt veren İmamoğlu, "Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var" dedi.

İmamoğlu'ndan

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz programı kapsamında Rize ve 6 ilçesinin ardından, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu, Trabzon’da gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında “Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye’deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP’li olsa ne olur… Bu değişime onların bile ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Genel başkanlık iddiaları da sorulan İmamoğlu, “Genel Başkanla yarış bizim ne haddimize… Bizde Genel Başkandan izin alarak konuşmakta yok. Bunu sormanız normal. Ne yazık ki iktidar partisinde özgürce konuşma yok.” dedi.