İmamoğlu'ndan Bakan Karaismailoğlu'na: Bize müdahale ettiği an cevabını alır

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Karaismailoğlu'nun açtığı 250 bin TL'lik 'manevi tazminat' davasına ilişkin "Görevini yapsın. Bize müdahale ettiği an cevabını alır" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Bakan Karaismailoğlu'na: Bize müdahale ettiği an cevabını alır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun kendisine açtığı  250 bin TL’lik manevi tazminat davası üzerine konuştu.

Basın mensuplarının konuya dair sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Beyefendi incinmiş. İstanbul halkını ve İstanbul’a dair sözlerine dikkat edecek. Benim söylediğim her şey bellidir, doğrudur. Kendisi hakkında olan süreçleri tanımlamıştır. Kişilik haklarına asla bir müdahale yok. Sayın Bakan görevini yapsın. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ilgili süreçlere müdahil olmasın. Onun işiyle ilgili sınırları var. Bize müdahale ettiği an cevabını alır” ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de konuk olduğu programda  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu hakkında şunları söylemişti:

“Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş ‘Atatürk Havalimanı konusu kapandı’ diyor. Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Sen Atatürk Havalimanı’na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu var önce önünü ilikleyeceksin onu 16 milyon seçti. Sen kimsin ‘hizmette yarışalım’ diyorsun. Senin imzanla durdurulmuş metroları bitiren bir belediye var. Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin geçiyorsun gerile gerile laflar ediyorsun. Kamu Bankaları İBB’ye kredi vermiyor. Genel Müdürleri korkudan telefonlarımıza çıkmıyor.”