İmamoğlu: Zamlar sonuçtur, sebebi hükümettir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım zammını "Zamlar sonuçtur. Bu ülkedeki fakirliğin, yoksulluğun sebebi belediyeler değil hükümettir" diyerek savundu.

İmamoğlu: Zamlar sonuçtur, sebebi hükümettir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaşıma yapılan büyük zamla ilgili konuşan İmamoğlu, “ZamSiz sadece 4 ay içerisinde yüzde 110 civarında mazot zammı yapmışsanız mümkün değil” dedi. İmamoğlu, “İETT’nin günlük açığı 12-13 milyon liralara çıkmaya başladı. İBB ayda 550-600 milyon lira sübvanse etmek zorunda. Belediyenin yüzde 25 bütçesi bu. Bunla baş etmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, zammı savunmaya devam ettiği sözlerini “Belediyenin yapmış olduğu zamlar sonuçtur. Sebep enflasyonla mücadeleyi başaramayan, elektriğe, doğalgaza zam yapan hükümettir. Bu ülkedeki fakirliğin, yoksulluğun sebebi belediyeler değil hükümettir” diyerek sürdürdü.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA: ÖNÜNÜ İLİKLE

“Atatürk Havalimanı hikayesi bitti” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’da tepki gösteren İmamoğlu, “Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş ‘Atatütk Havalimanı konusu kapandı’ diyor. Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Sen Atatürk Havalimanı’na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver” diye konuştu.

İmamoğlu, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu var, önce önünü ilikleyeceksin, onu 16 milyon seçti. Sen kimsin ‘hizmette yarışalım’ diyorsun! Senin imzanla durdurulmuş metroları bitiren bir belediye var. Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin geçiyorsun gerile gerile laflar ediyorsun” dedi.

ADAYLIK YANITI

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise “Türkiye tarihinin en önemli siyasi hamlesi yapılıyor. 6 siyasi parti bir araya geliyor. Ben CHP’nin bir neferiyim, has bir evladıyım. Elbette ki benim adayım genel başkanımdır” yanıtını verdi.