İmamoğlu: Beni görevden alabilirler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine siyasi yasak getirilebileceği iddiasına ilişkin "Her şeyi yapabilirler ama ben Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum" dedi.

İmamoğlu: Beni görevden alabilirler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava nedeniyle kendisine siyasi yasak cezası verilebileceği yönündeki soru üzerine “Her şeyi yapabilirler ama ben Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamasında şunları söyledi:

“Her şeyi yapabilirler ama ben Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum. Görevden alma, her şeyi yapabilirler. Ekrem İmamoğlu’nu siyaseten cezalandıramazlar. Seçim iptal edilir mi dediler bana, dedim ki inşallah etmezler. Edilirse ne olur, fark atarız dedim. Ama Allah şahit ki istemiyorum dedim, bunun utancını taşıyamayız. Ben 13 bin oyla kazanmayı hala, 806 bin oyla kazanmaya tercih ederim.”

“ADAY KİM, SANANE?”

İmamoğlu, kendisiyle ilgili cumhurbaşkanı adaylığı iddialarına dair ise şu ifadeleri kullandı:

“Anket tuzağına düşmeyelim. Bu ülke her akşam cumhurbaşkanı adayını konuşuyor. Bence gerçek konulardan bizi uzak tutuyorlar. Aslında konular zamlar. Bu ülkenin yüzde 75’i eğitimden rahatsız. Alt gelir grubu fakirleşiyor, üst gelir grubu zenginleşiyor. Kendi yalanlarını kapatmak için bizi tartıştırıyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kim, sana ne! İktidara söylüyorum. Biz süreç yönetiyoruz, ben sürecin bir parçasıyım İstanbul’daki icraatlarımı sürecin en güçlü parçasıyım. İstanbul’da kazanırsanız Türkiye’de kazanırsınız diyoruz. Ben altılı masanın en çalışkan neferiyim, kurulduğundan beri. Bugünün iktidarı neyi kapatmak istiyor, adayı tartışarak… Bir gerçeğin altını çizelim, 2023 ile ilgili. AK Parti’nin ‘Hedef 2023’ diye bir sayfası var, muhteşem. Şu anda bu siteye girsinler, ben girdim baktım üzüntüyle baktım, keşke başarabilselerdi.

Bütün gerçekleştiremedikleri hedeflerinden uzak tutmak için aday kim… Bu altılı masanın işi, halkıyla beraber düşünüp taşınıp karar verecek. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bizim adayımız kim diye merak etmesi bizi ilgilendirmiyor biz işimize bakıyoruz. Altılı masa dimdik ayakta durmak zorunda. Aday olma meselesi detay benim için.”