İktidar ÖTV’de artışı tartışıyormuş

Nebati’nin basına yansımamış bu sözlerine dair bir video kaydının da bulunduğunu söyleyen Özpeynirci, kaydı hukuki sıkıntı yaratabileceği gerekçesiyle bunu yayınlamadığını söyledi.

İktidar ÖTV’de artışı tartışıyormuş

Otomotiv alanına dair yazıları ve haberleriyle bilinen Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci, iktidar kanadının  ÖTV’yi artırmayı tartıştığını iddia etti. İddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kendi aramızda, ‘ÖTV’yi artıralım da aşırı talebi kıralım’ diyorduk” ifadelerini kullanmış.

Özpeynirci, Nebati’nin kullandığını belirttiği ifadeleri, kişisel Twitter hesabından paylaştı. Nebati’nin basına yansımamış bu sözlerine dair bir video kaydının da bulunduğunu söyleyen Özpeynirci, kaydı hukuki sıkıntı yaratabileceği gerekçesiyle bunu yayınlamadığını söyledi.

Özpeynirci, mesajlarında şu ifadeleri kullandı:

Meğer ÖTV’yi artırma planı varmış!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bugün Ümraniye’de bir toplantıda şu yorumu yapmış: “Kendi aramızda, ‘ÖTV’yi artıralım da aşırı talebi kıralım’ derken, Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) bizi yanlış anlamış, yanlış dinlemiş; ‘ÖTV indirilecek’ diyor.”

Bakan daha önce de benzer açıklamalar yaptığı için ÖTV indirimi beklememek gerektiğini defalarca söylemiştim.

Sakalım da var halbuki!

Bu arada bugünkü açıklamaların cep telefonu ile çekilmiş videosu var ama hukuken sıkıntı yaratabileceği için yayınlamadım.