İKD direnişin 31. gününde ETF işçileri ile buluştu

İlerici Kadınlar Derneği'nden direnişteki ETF işçilerine dayanışma ziyareti.

İKD direnişin 31. gününde ETF işçileri ile buluştu

Fabrikanın kapanışı ile birlikte kıdem tazminatları, maaş alacakları gasp edilen ETF Tekstil işçileri, diğer sosyal hakları için direnişi büyüterek mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor.

Direnişin 31. Gününde İKD direnen işçilerle buluştu. Dayanışma ziyaretine katılan İKD Danışma Kurulu Üyesi Sinema Sanatçısı Gülsen Tuncer, destek mesajlarını iletti, okuduğu şiirler ile de direnişçi işçileri selamladı.

İşçilerin bu direnişinin sadece ücret kavgası olmadığını söyleyen Tuncer, direnişin aynı zamanda işçiler için bir okul olduğunu da ifade etti. Patronun kadın olmasının öğretici olduğunu ifade eden Tuncer, sorunun patron ve işçi olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Kadın erkek bütün işçilerin omuz omuza yoldaşça mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Gülsen Tuncer, konuşmasında arabuluculuk düzenlemesinin işçilerin aleyhine olduğunu vurgulayarak bu yaşanan sürecin pratikte bir kez daha ortaya çıktığını ve bu yasal düzenlemenin kimin tarafından yapıldığının iyi okunması gerektiğini söyledi.

Okuduğu şiirlerle direnişçi işçileri selamlayan Gülsen Tuncer, direniş zaferle sonuçlandığında bunu bütün işçilerle birlikte kutlama temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.

İKD’nin ziyareti sloganlarla sona erdi.