İddia: Erdoğan, Soylu'yu görevden almak için Bahçeli'yi ikna etmeye çalışıyor

Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli'yi ikna etmesi halinde Süleyman Soylu'nun görevden alınacağı, yerine gelecek ismin de belirlendiği iddia edildi.

İddia: Erdoğan, Soylu'yu görevden almak için Bahçeli'yi ikna etmeye çalışıyor

Adana’da Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis müdahalesinin ardından Süleyman Soylu’ya AKP içinden eleştiriler yükselirken, AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın İçişleri Bakanlığı için yeni ismi belirlediği iddia edildi.

Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberinde, Bahçeli’nin Soylu için “Sayın Süleyman Soylu, soy ismi gibi soyludur, görevini de layıkıyla yerine getirmektedir” sözleri nedeniyle Erdoğan’ın planlarının alt üst olduğu belirtildi.

YERİNE GETİRİLECEK İSİM BELLİ

Haberde, “Erdoğan’ın Bahçeli’yi ikna etmesi durumunda Soylu’nun yerine getirilecek ismin bile belli olduğu öğrenildi. Daha önce görevden affı Bahçeli’nin araya girmesiyle engellenen Soylu’yu uygun zemin oluştuğunda görevden alacağı konuşulan Erdoğan’ın Adana’da yaşananlardan sonra bunu gerçekleştirmesi bekleniyordu. Ancak Bahçeli, daha önce olduğu gibi bu sefer de Soylu’ya sahip çıkarak görevden alınmasını engelledi. MHP’nin desteğiyle koltuğunda oturan Soylu ile ilgili Erdoğan’ın Bahçeli’yi ikna etmesi durumunda yerine getireceği ismi bile belirlediği de gelen bilgiler arasında” denildi.