İbrahim Kalın'dan Dünya Kupası'nda içkiyi yasaklayan Katar'a tebrik

2022 Dünya Kupası’nın başlamasına 2 gün kala ev sahibi Katar'ın baskısı sonucu, stadyumların içinde ve çevresinde içki satışı yasaklandı. Kupanın sponsoru ise bir bira markası. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar'ı içki yasağından dolayı tebrik etti.

İbrahim Kalın'dan Dünya Kupası'nda içkiyi yasaklayan Katar'a tebrik

2022 Dünya Kupası’nda stadyumların içinde ve çevresinde içki satılamayacak. Yalnızca ‘alkolsüz bira’ adı verilen içeceklerin satılmasına izin verilecek.

Ev sahibi Katar, Dünya Kupası’nın sponsoru olan bira markasının tribünlerde daha az görünür olmasını istemişti. Bira markasının 8 stadyumda her maçtan üç saat önce ve bir saat sonra bira satabilmesi planlanıyordu.

Ancak 20 Kasım’da başlayacak turnuvaya 2 gün kala, içki satışı tümden yasaklandı.

Katar, FIFA’ya, 8 Dünya Kupası stadında bira satışını durdurması için istekte bulunmuştu. FIFA’dan yapılan açıklamada, Katar’ın baskısının sonuç verdiği görüldü.

FIFA, ev sahibi ülke yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonrası, stadyumların içinde ve çevresinde içki satışının yapılamayacağını, satışın stadyumlara uzak noktalarda yapılabileceğini belirtti. Stadyumlarda ise ‘alkolsüz bira’ denilen içecekler satılabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yasağa ilişkin Twitter hesabından yaptığı İngilizce açıklamada Katar’ı tebrik etti.

Katar’ın mantıklı bir karar aldığını savunan Kalın, “Bu, ima edildiği gibi bir ‘Katar muhafazakarlığı’ meselesi değil; halk sağlığı, güvenliği ve düzeni meselesidir. 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’a başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.