İBB çalışanının 3 kuruşluk davası rahatsız etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, İBB çalışanı Nuri Başkapan'ın Erdoğan'a açtığı 3 kuruşluk tazminat davası üzerine mahkemeye dilekçe gönderdi.

İBB çalışanının 3 kuruşluk davası rahatsız etti

İBB çalışanlarından Nuri Başkapan, İBB’de çalışanları “terör zanlısı” olarak gösterdikleri gerekçesiyle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya 3 kuruşluk tazminat davası açmıştı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, dava üzerine Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel aracılığıyla İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği dilekçeyi “Saray’dan ‘557 terörist’ savunması” başlıklı yazıyla köşesine taşıdı.

Dilekçede “Her ne kadar müvekkilim ile ilişkisi olmasa da İçişleri Bakanlığı tarafından atılmış olan tweet yazısında, İBB bünyesinde bulunan personeller hakkında yapılan teftiş sonucunda elde edilen bulguları rapor halinde kamuoyuna arzından ibaret olup, somut bir değerlendirme içermektedir” denildiğini belirten Pehlivan, dilekçenin Erdoğan’ın gayri resmi bir işlemi hukukiymiş gibi gösterme çabası olduğunu ifade etti.

Pehlivan’ın aktardığına göre Erdoğan’ın avukatı Özel, dilekçede davanın “3 kuruşluk olmasına” da tepki gösterip “80 milyonluk Türk halkının çoğunluğunun seçmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve kabinesinin bu şekilde aşağılanması hem müvekkilimi şahsi olarak mağdur etmekte hem de ona oy vererek iktidara getirmiş olan halkın iradesine de ayrıca bir hakaret eylemi teşkil etmektedir” dedi.