Hindistan komünistleri mücadeleyi yükseltiyor

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke "Emperyalizm yol arıyor" dosya konusu ile okuyucu ile buluşan Mayıs sayısında, Hindistan Komünist Partisi (Marksist)’in 23. Kongre'nin karar taslağına yer verdi.

Hindistan komünistleri mücadeleyi yükseltiyor

Dünyanın en kitlesel ve örgütlü komünist partilerinden biri olan Hindistan Komünist Partisi (Marksist)’in 23. Kongresi, 6 Nisan-10 Nisan tarihleri arasında Kerala’da toplandı. Beş gün süren yoğun bir çalışmanın ardından, adeta insan seline dönüşen kalabalık bir halk toplantısıyla Kongre’nin kapanışı gerçekleştirildi. Kongre’de seçilen 85 kişilik yeni Merkez Komitesi içinden 17 üyeli yeni Politbüro belirlenirken, Sitaram Yeçuri’nin yeniden Genel Sekreterlik görevini üstlenmesine karar verildi.

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke “Emperyalizm yol arıyor” dosya konusu ile okuyucu ile buluşan Mayıs sayısında, Hindistan Komünist Partisi (Marksist)’in 23. Kongre’nin karar taslağına yer verdi. “Hindistan komünistleri dinci gericiliğe karşı laiklik için, neoliberal saldırılara karşı sosyalizm için mücadeleyi yükseltiyor” başlıklı metnin çevirisini Demir Silahtar yaptı.

Yeni Ülke dergisine ulaşmak için