Hilal Kaplan: Gezi'den sonra ötekileştirmeler arttı

Sabah yazarı Hilal Kaplan "Nagehan Alçı hükümete yakın bir gazeteci değil. Erdoğan rejimi diyen bir gazeteciden bahsediyorsunuz" dedi.

Hilal Kaplan: Gezi'den sonra ötekileştirmeler arttı

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesi yazarlarından, iktidar içerisindeki ‘Pelikan’ adı verilen yapılanmayla anılan Hilal Kaplan, Haber Global’de Buket Aydın’ın konuğu oldu.

Aydın, programda “‘Hükümete yakın gazeteciler parlamenter sisteme dönülsün’ dedi. Hatta benim programımda Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı. İçerde de bir fikir ayrılığı mı var sorusu akla geliyor. Yok ama siz ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Kaplan, soruya “Nagehan Alçı hükümete yakın bir gazeteci değil. Erdoğan rejimi diyen bir gazeteciden bahsediyorsunuz” diye yanıt verdi.

PELİKAN TARTIŞMASI

Kaplan, ‘Pelikancılar’ tartışmasıyla ilgili olarak “Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Bir iftiradır. Daha önce çektiğim videoda madem öyle bana dava açın dedim. Ancak açan olmadı ben açtım. Neden sineye çekmek zorundayım ki bu iftiraları. Haysiyeti için yaşayan insanlarız. İftara atanların bir bedel ödemesi gerekir” dedi.

“DURUŞ”UNU ANLATTI

Kaplan, kendisinin yandaşlık serüveninde 2013’teki Haziran Direnişi’nin etkisini de şöyle anlattı:

“Gezi’den sonra ötekileştirmeler arttı. Kalemim keskindir, net de bir insanımdır. Açık açık her şeyi yazınca daha çok hedef olduk. Zaten duruş sahibiysen hedef de olursun. Biraz o yüzden göze çarpıyorum galiba. Davutoğlu, Başbakanken yazdım eleştirileri. AK Parti’deyken. Benim için sorun değil ben mücadelemi verir, doğru bildiğimi söylerim.”

“YARGILANIRSAK YARGILANIRIZ”

Yandaş yazar, Buket Aydın’ın “Hiç korkmuyor musunuz?” sorusu üzerine de  “Bu dünya o kadar gelip geçici ki. En çok korkmamız gereken gün 15 Temmuz’du. Eşim hatta ‘sen kadınsın, dışarı çıkmak üzerine vazife değil’ dedi. Ama insanları ben dışarı çıkardım ve dedim, ‘Bu benim üzerime vazife’ diye. Cevap verme hakkımız olmalı, ya hukuk içerisinde ya da ekranda. Herhalde diyorum sözüm mü çok etkili. Bir yıldırma politikası bu herhalde. Sosyal medyada idam edilirsin diyenler bile oluyor. Yargılanırsak da yargılanırız. Sıkıntı değil” yanıtı verdi.