Hilafet isteyen cami imamı: Çok az kaldı...

Hilafet çağrısı sonrası hakkında suç duyurusunda bulunulan imam Halil Konakçı, "O günler geri gelecek ve çok az kaldı Allah'ın izniyle" dedi.

Hilafet isteyen cami imamı: Çok az kaldı...

Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı, Bursa Mihraplı Camii’nde verdiği vaazda “hilafet” çağrısı yaparak, “O sahip olsaydı başımızda, o makam hala başımızda olsaydı ne başörtüsüne ne çarşafa ne sarığa ne minareye ne ezana kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslâm adına istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerinin ardında  harekete geçen Bursa Barosu, Halil Konakçı hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu sözleri sarfedişinin ardından geçen yaklaşık 2 haftalık süre içerisinde hakkında ne adli ne de idari bir işlem başlatılan Konakçı, aynı özlemini cami kürsülerinden meydan okurcasına dile getirmeye devam ediyor.

Sosyal medya hesaplarını laikliği hedef alan vaazları ve sözlerini paylaşmak için aktif şekilde kullanan Konakçı, “Sırrı Tekrar Yakalayıp Dünyaya Yeniden Hükmedeceğiz” diyerek paylaştığı vaaz videosunda yine hilafete işaret edip “Allah bizi o zafere kavuşturacak. Hiç şüphemiz yok. Ya bize ya bizden hemen sonraki nesile” dedi.

“Biz bin yıl dünyaya hükmeden bir toplum olarak neyle hükmettiysek bundan sonra da daha güçlü olabilmek için aynı sırrı yakalamamız lazım. Sır deyince, sır değil bu… Ne bu? Kuranla yaşamak. Bu sırra tekrar kavuştuğumuz anda yine biz o dünyaya düzen sağlayan kılıcımızı kınından çıkarmış olacağız. O günler geri gelecek ve çok az kaldı Allah’ın izniyle” diyen Konakçı, konuşmasında Atatürk ve laiklik düşmanlarının sembol ismi, “tarihçi” Kadir Mısıroğlu’nu da anıp “Kadir Mısıroğlu’nu dinliyordunuz değil mi? O hep bunları anlatırdı zaten. Surda gediği açan aslında Kadir Mısıroğlu’ydu. Allah ona rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.