HepsiJet emekçilerinden boykot çağrısı: Arkadaşlarımız tek tek tehdit ediliyor

HepsiJet emekçileri dayatılan 1 TL’lik zamma karşı eyleme geçti. Çalışma arkadaşlarına seslenen HepsiJet emekçileri, yurttaşlara da boykot çağrısı yaptı.

HepsiJet emekçilerinden boykot çağrısı: Arkadaşlarımız tek tek tehdit ediliyor

HepsiJet emekçileri yapılan zamlara tepki göstererek eylem kararı aldı. Yapıldığı söylenen yüzde 46’lık zammın yalan olduğunu belirten emekçiler, “Yaptıkları zam yüzde 28’den ibaret. Bunun da karşılığı paket başı 1 TL. Resmi enflasyon oranının bile altında kalan bir zamma evet dememiz isteniyor. Adalet bu mu?” denildi.

HepsiJet Çalışanları Temsilciler Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Hak ettiğimizi alana kadar tüm herkesi siparişlerini iptal etmeye ve Hepsi Burada’yı boykot etmeye davet ediyoruz. Tüm Hepsijet çalışanlarını birlik olmaya ve bize ulaşmaya çağırıyoruz” denildi.

HepsiJet Çalışanların Temsilciler Kurulu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Dün İstanbul’da Hepsi Burada’nın Genel Merkezi önünde bir araya geldik. HepsiJet emekçileri olarak bize dayattıkları 1 TL’lik zamma karşı kol kola girdik. İstanbul’daki buluşmamızın tüm şubelere, tüm şehirlere, Türkiye’ye cesaret olmasını istiyoruz. Biz yoksak dağıtım yok. Biz yoksak iş yok. Biz yoksak Hepsijet yok. Bunu bilmeliyiz.

Hepsi Burada bir açıklama yayınlayarak yüzde 46 zam yaptıklarını duyurdu. Bu koca bir yalan. Yaptıkları zam yüzde 28’den ibaret. Bunun da karşılığı paket başı 1 TL. Resmi enflasyon oranının bile altında kalan bir zamma ‘evet’ dememiz isteniyor. Adalet bu mu?

Tüm şubelerde ve şehirlerde müdürler, her arkadaşımızı tek tek tehdit ediyor. Bizi hakkımızı aramaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar. Hepsi Burada yönetimine sesleniyoruz: Bu baskılardan vazgeçin.

LC Waikiki, De Facto, Koton, Mavi Jeans, Boyner; Hepsi Burada’nın iş ortakları. Onlara da soruyoruz: Emekçisine 1 TL zam yapan Hepsi Burada’ya sessiz mi kalıyorsunuz?

Biz hakkımız olan zammı istiyoruz. Hak ettiğimizi alana kadar tüm herkesi siparişlerini iptal etmeye ve Hepsi Burada’yı boykot etmeye davet ediyoruz. Tüm HepsiJet çalışanlarını birlik olmaya ve bize ulaşmaya çağırıyoruz.

İstediklerimizi bir kez daha hatırlatıyoruz:

1. Garanti 12,5 bin TL + KDV hakkımızı istiyoruz.

2. Hakkını arayan işçilere uygulanan baskı, tehdide son verilsin. Sözleşme feshi yapılmayacağının garantisi verilsin.”