HepsiJet direnişi: 1 liralık zamma karşı iş bırakma eylemi

Trendyol Express çalışanlarının kazanımının ardından HepsiJet çalışanları da bir açıklama yayımlayarak "Haklarımızı istiyoruz" dedi

HepsiJet direnişi: 1 liralık zamma karşı iş bırakma eylemi

Özgür Doğan Özkök

Trendyol’da çalışan kuryelerin iş bırakma eylemiyle elde ettikleri yüzde 38,8’lik zam kazanımının ardından Aras Kargo, Sürat Kargo ve Hepsiburada’nın kargo dağıtım ağı HepsiJet’te çalışan kuryeler de düşük zam dayatmasına karşı iş bıraktı. Paket başına 1 lira zam verildiğini aktaran kuryeler 12 bin lira artı KDV garantisi istedi.

Hepsiburada firmasına ait HepsiJet’te çalışan kuryeler dün başlattıkları iş bırakma eylemine bugün de devam etti.

İş bırakan işçiler yarın İstanbul’da Trump AVM önünde buluşma çağrısı yaptı.

HepsiJet çalışanlarının açıklaması şu şekilde:

Biz HepsiJet çalışanlarıyız. Her gün evlerinize kargo taşıyoruz. Ama o paketleri nasıl taşıyoruz biliyor musunuz? Koşarak. Çünkü bizim paket ücretimiz 3,75 lira. Bize 2022 için sundukları zam teklifleri de 4.75 lira. Yani 1 lira zam veriyorlar.

Paket başı ücret ile çalışıyoruz. Sabit ücretimiz yok. Paket taşırsak para var, paket taşımazsak para yok. Ve iş yükümüz ağır, kazancımız az. Bir günde 200 km yol yapan arkadaşlarımız var. Araç masrafları benzin, bakım, muhasebe tüm masraflar bizim cebimizden gidiyor. Benzine, ekmeğe, peynire gelen zamlar ortada. Ev geçindiriyoruz, araç kredisi ödüyoruz. Aldığımız ücret, asgari ücretin bile altında kalıyor.

Haklarımızı aramaya kalktığımızda ise Facebook’ta bir gönderiyi beğendik diye sorguya çekiliyoruz. Bu nasıl adalet. Sesimizi herkesin duymasını, istediklerimi tüm yöneticilerin duymasını istiyoruz.

HepsiJet emekçileri olarak, her gün evlerinize paketlerinizi taşıyan ve alın teri dökenler olarak haklarımızı istiyoruz.

1-Garanti 12 bin 500 lira + KDV bizim hakkımız
2-50 km üzerinde, km başına yakıt desteği istiyoruz.
3-Hakkını arayan işçilere uygulanan baskı, tehdide son verilsin. Sözleşmesi feshedilen tüm arkadaşlarımızın sözleşmeleri yenilensin