Hekimlerin yürüyüşüne polis müdahalesi

Sağlık çalışanları TTB'nin çağrısıyla Konya Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay tarafından katledilen meslektaşları Ekrem Karakaya için bugün iş bırakıyor.

Hekimlerin yürüyüşüne polis müdahalesi

Konya Şehir Hastanesi’ne dün öğle saatlerinde gelen Hacı Mehmet Akçay, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı tabancayla vurarak katletti. Saldırının ardından aynı silahla intihar eden Hacı Mehmet Akçay’a ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırganın Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi olduğunu belirtti.

Ülkede artan şiddet ikliminin sadece sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını bozmakla kalmadığına dikkat çeken Ökten, “Maalesef can güvenliğimizi de ciddi oranda tehdit eder hale gelmiştir. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizlerin hedef olmasına neden olmakta, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik, umutsuzluk olarak geri dönmektedir. Dün bize giderlerse gitsinler diyenlere sesleniyoruz, bugün bir meslektaşımız sonsuzluğa gitti. Siz de sorumlusunuz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca TTB, meslektaşları Karakaya’nın katledilmesi nedeniyle bugün ve yarın iş bıraktı. Tüm Türkiye’de sağlık çalışanları hastane önlerinde protesto eylemine başladı.

İş bırakan doktorların Çapa’daki yürüyüşüne polis müdahale etti.