HDP'li Oluç: Seçim ikinci tura kalırsa kara kara düşünmeye başlarlar

HDP Grup Başkanvekili Oluç "HDP, kendi adayını çıkarsın da biz rahat edelim" diyenler olduğunu belirtip "Seçim ikinci tura kalırsa ki- kalır bu durumda- ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başlarlar" dedi.

HDP'li Oluç: Seçim ikinci tura kalırsa kara kara düşünmeye başlarlar

HDP Grup Başkanvekili Oluç, bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, muhalefetin seçimi kazanması halinde, HDP’ye bakanlık verilebileceğine ilişkin açıklaması üzerine başlayan tartışmaya ilişkin soru üzerine Oluç, partisinin böyle bir talebi ve gündemi olmadığını belirtti.

BBC Türkçe‘nin aktardığına göre, ismini vermediği bazı muhalefet partilerinin cumhurbaşkanlığı seçimi için, “HDP kendi adayını çıkarsın da, biz rahat edelim” diye kendilerine akıl vermeye çalıştığını savunan Oluç, şu görüşleri dile getirdi:

“HDP, kendi adayını çıkarsın da biz rahat edelim, diyenlere şunu söyleyeyim: Seçim ikinci tura kalırsa ki- kalır bu durumda- ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başlarlar. Çünkü ikinci turda HDP oyuna ihtiyaç duyulacağı için kapılar aşındırılmaya başlar. O yüzden diyorum ki, herkes ettiği lafın sorumluluğunu, önünü arkasını düşünsün, iyi hesap etsin. Öyle gündelik öfkelerle bu kadar ciddi seçime giderken sorumsuzca laflar etmesin. En son cumhurbaşkanlığı seçimindeki hırslardan dolayı ne hale geldiğimizi görüyoruz değil mi? İsim vermek istemiyorum ama muhalefet içinde iktidarın ikbal avcılığına soyunmuş olan kişiler olduğunu biliyoruz.”

“KILIÇDAROĞLU ÇOK SAYGIDEĞER KİŞİLİK”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı halinde tutumlarının ne olacağına ilişkin soru üzerine de Oluç, partisinin yetkili kurullarında değerlendirilmeyen bir konuyla ilgili görüş bildirmeyeceğini ifade etti. Oluç, “ Kemal Kılıçdaroğlu, çok saygıdeğer bir kişiliktir. Ama bir şey demem doğru olmaz. Önceden bunu tartışarak 6’lı masaya da bir yol haritası çizmeyiz” diye konuştu.

Oluç, partisinin içinde olduğu “Emek ve Özgürlük İttifakı’nın, işbirliği ilkelerinin yer alacağı deklarasyonu ise 24 Eylül’de İstanbul’da kamuoyuna açıklayacağını söyledi.