HDP'li Beştaş'tan Erdoğan'a: Hadi Amed’de binlerce koruma olmadan dolaşsın

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Kürtler de onları çok seviyormuş. Hadi Amed’de binlerce koruma olmadan dolaşsın" dedi.

HDP'li Beştaş'tan Erdoğan'a: Hadi Amed’de binlerce koruma olmadan dolaşsın

Meclis Genel Kurulu’nda 2023 yılı bütçesi görüşmelerinde HDP ve AKP’liler arasında tartışma yaşandı.

Genel Kurul’da söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kobani bitti” açıklamasına yanıt verdi. Beştaş, şunları söyledi:

“Ne derdiniz var Kobanê ile, daha dün burada Kobanê Kürtlerin kalbidir. Siz Kürt düşmanlığını Kobanê üzerinden büyütüyorsunuz.”

Beştaş, konuşması sırasında AKP sıralarından gelen “terörist” söylemleri üzerine şunları söyledi:

“Bize terörist diyenler, asıl teröristtirler. Onlar başkasının topraklarına göz dikenlerdir. Terörizm budur. Erdoğan Kürtleri çok seviyormuş, Kürtler de onları çok seviyormuş. Hadi Amed’de binlerce koruma olmadan dolaşsın. Nasıl bir sevgi? Etrafında etten duvar ören özel timlerle, her türlü kolluk gücüyle gideceksin, sonra Kürtler beni seviyor diyeceksin. Yok öyle bir şey. İktidarın bu döneminde Kürtlerin 90’lı yıllardaki katilleri bile aklanıyor. Hepsi temize çekiliyor. Siz Ehmdê Xanî gibi büyük Kürt bilgesinin bile büstünü kaldıracak kadar Kürtleri seviyorsunuz.”

Beştaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarıyla, sokaklara ‘Demirtaş teröristtir’ yazısı yazanlar da yazdıranlar da bu sıralarda terörizm suçlaması yapanlar da kendileri en büyük teröristtir. Bunu defalarca tekrar ediyorum. Burada terör laflarına karnımız tok. Kobanê bitti diyeceksiniz, orada Kürt halkı diğer halklarla yaşıyor. Sonra Kürtlere düşmanlığımız yok diyeceksiniz.”