HDP'den ittifak, Erdoğan, İmralı-Demirtaş açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İmralı-Edirne' çıkışı için "Herkesi hassas davranmaya çağırıyoruz" dedi.

HDP'den ittifak, Erdoğan, İmralı-Demirtaş açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) toplantısı, Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın başkanlığında internet üzerinden düzenlendi.

Toplantıda, HDP’nin ‘ittifak’ politikasına ilişkin konuşan Sancar, “Demokrasi ittifakı” adını verdikleri projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını hatırlatıp “Sol sosyalist yapılarla toplantı gerçekleştirdik, samimi ve verimli bir toplantıydı. Birkaç noktada mutabakat sağlanmasını olumlu karşılıyoruz. Birkaç noktada mutabakat sağlanmasını olumlu karşılıyoruz. Bunların başında birlikte yürüme konusundaki görüşmeleri sürdürme kararı geliyor. Bunun yanında genişleme perspektifi geliyor. Bütün sol ve sosyalist çerçeveleri kapsayacak genişliğe ulaşması da mutabakata varılan konulardan biriydi. Demokrasi ittifakını, sadece sol ve sosyalist kesimlerle sınırlı tutmadığımızı belirtmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“HERKES HASSAS DAVRANMALI”

Erdoğan’ın “Edirne’deki İmralı’dakine hesap verecek” çıkışına da değinen Sancar, Erdoğan’ın bu sözüyle HDP içinde “kafa karışıklığı” yaratmak istediğini belirterek “Bu planının tutmayacağını defalarca söyledik. Yapılması gereken basittir; İmralı’nın kapılarını açmaktır. İmralı’nın kapıları açılırsa avukatlar veya heyetlerle görüşmesi sağlanırsa, görüşlerini kendisinden duymak bütün Türkiye halklarının hakkı olarak yerine gelecektir. Bu kamuoyunun hakkıdır. Mutlak tecrit hukuksuzdur, siyaseten kabul edilemezdir, üstelik etik de değildir. Cumhurbaşkanı, Öcalan’a atfettiği sözler üzerinden manevralar yapmaktadır. Sesini çıkarma şansı olmayan bir siyasi aktörün sözlerini propaganda aracı haline getirmek hukuki değildir, kabul edilemezdir” ifadelerini kullandı.

Buldan’ın ardından konuşan Pervin Buldan da Erdoğan’ın sözkonusu çıkışına ilişkin “Erdoğan’ın İmralı-Edirne açıklamaları konusunda, herkesi hassas davranmaya çağırıyoruz. Sayın Öcalan’ın görüşlerini merak ediyorsanız açın İmralı’nın kapılarını kendi fikrini kendisi söylesin” çağrısı yaptı.