HDP'den CHP'nin teklifine destek

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine destek vereceklerini söyledi.

HDP'den CHP'nin teklifine destek

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) CHP’nin “kamuda başörtüsüne yasal güvence”yi amaçlayan teklifine destek mesajı geldi.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın‘a konuşan Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP’nin hazırladığı başörtüsü teklifinin karşısında olmayacaklarını söyleyerek, destek vereceklerine işaret etti.

“KESİNLİKLE ÇIKARILMALI”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü yaklaşımını da partimizin çalışmalarının bir yansıması olduğunu düşünüyoruz” diyen Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadının hiçbir kıyafeti tartışma konusu olmamalıdır. Başörtüsü de kesinlikle yasak kapsamından çıkarılmalıdır; bugüne kadar bu konunun tartışılıyor olması da vahamet tablosunu ortaya koyuyor. Biz HDP olarak kadın giyiminin, kadın bedeni üzerinde sebep olduğu egemenlik biçimlerinin tamamına karşıyız. Ve toplumun bir kısmını oluşturan başörtülü kadınlar özgür değilse, diğer kadınların da özgür olduğunu kimse iddia edemez. Bu, ancak her kademedeki kadınların özgürleşmesiyle gerçek anlamını bulabilir. Aksi halde kadın erkek eşitliğinden söz etmemiz mümkün değildir.”