HDP'den Akşener'e tepki: Halk seni Ağar ve Çiller'le çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor

Günay, "Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır. Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez" dedi.

HDP'den Akşener'e tepki: Halk seni Ağar ve Çiller'le çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerine ilişkin tartışma devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ankara’da partisinin il başkanlarıyla buluşmasında, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek” dediği belirtilmişti.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında söz konusu tartışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener’e tepki gösteren Günay, “Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil. Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır” dedi.

“Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez” diyen Günay, şunları söyledi: “Defalarca söyledik, yine söyleyelim. HDP’nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir. Seçimleri önemsiz görmüyoruz ama seçim gününe ve adaylık tartışmalarına odaklanarak değil, mücadele ittifakını büyüterek geliyoruz.”