HDP'den 6 liderin toplantısına ilişkin açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Ankara'da 6 partinin liderinin bir araya geldiği toplantıya dair konuştu.

HDP'den 6 liderin toplantısına ilişkin açıklama

Düzen muhalefetini temsil eden 6 partinin liderinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine yaptığı ilk görüşme üzerine HDP’den bir açıklama geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Mardin Nusaybin’deki partisinin 4. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, toplantıya dair açıklamalar yaptı.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre “Parlamento seçimlerine kendi ittifakımızla gireceğiz ama cumhurbaşkanlığı seçimi için de bütün muhalefet partileriyle diyalog ve müzakere istiyoruz. Eğer muhalefet partileri bizlerle geçiş süreci ve önümüzde ki dönemin temel ilkelerini seçime kadar olan süreçte yaşanan haksızlıkların ve tahribatların tamiri konusunda müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız” diyen Sancar, “Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor, gelsinler. Ama HDP’yi yok sayan bu diyalogda, HDP ile ilişki kurmayı, müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye’ye nasıl bir gelecek vaat ettiğini de açıklaması gerekiyor. Çünkü bu masada oturanların önce uzlaşması, kabul etmesi, mutabakata varması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Habere göre Sancar, “HDP’ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur. Biz de bu konuda görüşümüzü açıkladık ama asıl tartışmaları gereken şey bu ülkeye güçlü demokrasiyi ve kalıcı barışı nasıl getireceğimizdir. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken güçlü demokrasi ve kalıcı barış gerçek adalet için HDP ile müzakere etmek şarttır. HDP ile diyalog içinde, mutabakat aramak şarttır. Çünkü halkın demokrasi inancı, halkın barış talebi halkın adalet hasreti bu ülkeyi dönüştürebilecek aydınlığa taşıyabilecek en temel güçtür. Bu gücü yok sayarak Türkiye’yi bu bataklıktan ve soygun düzeninden çıkarmak mümkün değildir. HDP’yi düşmanlaştıranların AKP ve MHP’den farkı yoktur” diye konuştu.