HDP ve Demirtaş'tan İmamoğlu açıklaması

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, hapis cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.

HDP ve Demirtaş'tan İmamoğlu açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İmamoğlu için verilen karar üzerine Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) ilk açıklama HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan geldi.

Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Sn İmamoğlu hakkındaki karar hukuki değil, siyasidir.

Halk iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyım ve yargı darbesiyle, kumpaslarla ortadan kaldırma döneminiz kesinlikle bitecektir.

Halkın iradesi karşısında yenileceksiniz!”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da şunları yazdı:

“Ekrem İmamoğlu’ya verilen ceza, kayyım darbesiyle başlatılan siyasi kumpas sürecinin bir devamıdır. Kumpaslarla, yargı darbesiyle siyaseti ve ülkenin geleceğini şekillendiremeyeceksiniz! Ortak demokrasi mücadelesiyle bu dönemi kesinlikle sona erdireceğiz.”

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, avukatları aracılığıyla yaptığı sosyal medya paylaşımında şu tepkiyi verdi:

“Halkın iradesine bu kaçıncı “yargı” darbesi. Bütün hukuksuzluklar er geç halkın kararına çarpıp döner. Oldu olacak, Ekrem Bey’i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun.”